16-22 septembrie: Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Direcția de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu S.C TRANSURB S.A Vaslui, celebrează în perioada 16-22 septembrie 2019 Săptămâna Europeană a Mobilităţii și organizează campania cu Sloganul : „Mergi cu noi!”.

Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: Mersul pe jos, cu bicicleta și cu mijloacele de transport în comun în condiții de siguranță rutieră.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini!

Campania SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare: să combine mersul pe jos cu bicicleta și cu transportul public.

Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

Campania are ca obiective conștientizarea populației în formarea unor atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos, cu bicicleta și transportul în comun), precum ;i prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban

La nivelul Județului Vaslui se vor organiza evenimente de informare și conștientizare a populației  asupra problematicii poluării mediului din orașe și a posibilității creșterii calității vieții lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal prin distrubuire de materiale informative în perioada 16 – 22 septembrie în mijloacele de trasport în comun și prin seminarii în unitațile de învățămant din județ.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.