Zilele Şcolii „Vasile Alecsandri” Vaslui -o tradiţie ajunsă la ediţia a XVII-a

Zilele Şcolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Vaslui este o tradiţie ajunsă la a XVII-a ediţie. Timp de câteva zile, elevi şi profesori au desfăşurat activităţi diverse, printre care concursuri, ateliere de creaţie, lansare de carte şi reviste şcolare, competiţii de şah, activităţi interactive şcoală – grădiniţă – părinţi.
Activitatea de luni, 30 ianuarie, ziua Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, s-a focalizat pe colaborarea şcoală – familie, părinţii fiind invitaţi la o activitate susţinută de profesorul consilier al şcolii, în prezenţa elevilor şi a cadrelor didactice ale şcolii. Copiii au fost premiaţi pentru numeroasele concursuri la care au participat şi, ca un element de noutate, de data aceasta şi părinţii au fost premiaţi, pentru modul în care înţeleg ei să colaboreze cu şcoala, în folosul educaţiei.
„Am avut onoarea să oferim aceste diplome din toată inima, cu respect pentru străduinţa părinţilor de a oferi copiilor lor tot ce cred ei că este mai bun, fără a pierde din vedere că noi, şcoala, suntem a doua familie a lor. Am citat câteva maxime şi cugetări dragi mie, referitoare la părinţi, copii şi educaţie, pentru că puterea exemplului este copleşitoare atunci când ştii să iei partea potrivită a lui şi ştii când, cum şi cui să ceri sprijin” a declarat doamna profesor Dorina Baban, directorul şcolii.
A fost organizată şi o expoziţie de carte, mai nouă sau peste care au trecut anii, având ca autori cadre didactice ale şcolii sau foşti elevi.
Cărţile prezentate au fost lucrări de Limba română, de Matematică, revistele şcolare tradiţionale ale şcolii: „Nouă”, revistă caleidoscop, „Matematica” (evident, revistă de specialitate) şi „Junior9”, o revistă a claselor primare.

Un spectacol omagial, susţinut de micii instrumentişti ai claselor de arte, a încheiat în mod festiv activităţile dedicate Zilelor Şcolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Vaslui


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.