1 Mai, sărbătorit la Vaslui cu o paradă a social-democraților și cu un spectacol folcloric

Astăzi, începând cu ora 10.30 membrii Organizației Județene PSD Vaslui, alături de toți cei care au dorit să li se alăture, au sărbătorit Ziua Internațională a Muncii, printr-o paradă  al cărui start s-a dat  în Centrul Civic , cu destinația Parcul Copou, unde toți cei prezenți au participat la spectacolul de 1 Mai, oferit de Primăria Municipiului Vaslui și Consiliul Județean Vaslui, prin  Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui.

Primari din comunele județului, consilieri locali și județeni, sau simpli simpantizanți, s-au adunat astăzi în centrul orașului, la deja tradiționala demonstrație de  1 Mai.  Nu au lipsit nici parlamentarii: Doina Silistru, Gabriela Crețu și Irinel Stativă. S-au împărțit stegulețe și baloane și, în pas vioi, cele cateva sute de vasluieni s-au îndreptat spre Parcul orașului, loc care, în acest moment, constituie un motiv de mândrie pentru fiecare locuitor al orașului, pentru modul în care arată. De astă dată, destinația a avut ca obiectiv spectacolul folcloric organizat de administrația publică locală. Acesta a fost susținut, în exclusivitate, de artiști locali. Astfel, pe scenă au urcat interpreții George Forcos Palade, Lili Ciortan, Anamaria Spătaru, Ioana Stoleru, Teodora Panainte și Denisa Ciobanu, Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului”- coregraf Virginel Solomon, Grupul Folcloric “Floarea Dorului”- coordonat de prof. Adrian Călin. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra de Muzică Populară”Rapsodia Vasluiului” – dirijată de Cristian Nastase.

În numele cartelului sindical CNSLR ”Frăția”, Gheoghe Croitoru președintele filialei Vaslui, le-a urat ”La mulți ani” tuturor oamenilor muncii, dar și pensionarilor și chiar viitorilor oameni ai muncii.

”Este o zi pe care unii o păstrează ca sărbătoare în amintire, alții sărbătoresc, iar unii, mulți, serbează prin muncă. Vreau să vă urez nu numai toate gânduriloe bune, dar și să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți zi de zi, acolo unde vă desfășurați activitatea”, a spus Vasile Pavăl , primarul municipiului Vaslui, anunțând că evenimentul deschide șirul manifestărilor care se vor desfășura pe tot parcursul verii în Parcul Copou, în fiecare zi de sărbătoare.

Indiferent cum sărbătorim această zi, sărbăttorim o valoare: munca.  Indiferent de ce spun unii sau alții, pentru că mai sunt și cârcotași, munca este un element definitoriu, un fundament al existenței individuale și a existenței colective. Avem alături de noi membri de partid, reprezentanți ai  structurilor sanitare, cetățeni ai acestui oraș, copii, tineri și adulți. Tuturor mulțumiri și aș vrea să intre în conștiința colectivă spiritul sărbătoriirii acestei zile, a muncii ca valoare”, a spus și președintele CJ Vaslui ,Dumitru Buzatu, liderul Organizației Județene PSD Vaslui.  (Text/foto: Mihaela Zărnescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.