Vântul a făcut pagube în noaptea de Crăciun

Vântul puternic din noapte de Crăciun a pus în alertă pompierii vasluieni și câțiva locatari de bloc din Vaslui și Bârlad. 

“În cursul acestei nopți pompierii militari au intervenit pentru degajarea unor elemente de construcții, învelitoare de acoperiș, ce riscau sa cadă și să producă pagube importante sau pierderi de vieți omenești. Detașamentul Vaslui a intervenit în municipiul Vaslui la blocul 134 pentru degajarea a patru placi de azbociment ce erau desprinse din aceperis. În acest timp, Detașamentul Bârlad a intervenit pe strada Lirei acolo unde circa 18 mp de învelitoare din tablă era desprinsa și riscă sa cadă peste 7 autoturisme”, au declarat reprezentanții ISU Vaslui.

Cu toate acestea, câțiva proprietari de la blocul 134 din Vaslui, ne-au declarat supărați că plăcile căzuseră deja până la venirea pompierilor și numai o minune a făcut să nu fie cineva în zonă la momentul respectiv. Locatarii s-au plâns și de timpul de intervenție lung ” Am sunat la 112, au trimis întâi Poliția Locală, după o oră și ceva au ajuns și pompierii. Dacă lua foc și veneau la fel de repede, eram morți acum”