Talente vasluiene la “Mamaia Copiilor” 2016

Diana-Maria Ursulescu şi Daria-Petrina Creţu sunt cele două tinere talente care vor reprezenta Vasluiul la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor” 2016, organizat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Ministerul Educaţiei Nationale, Consiliul Judetean Constanţa, Primăria Municipiului Constanţa, Casa de Cultură a Sindicatelor- Constanţa, ANCCSR, Asociatia Culturală ”MAMAIA COPIILOR” şi Euroconcert SRL.

Diana-Maria Ursulescu are nouă ani, iar Daria-Petrina Creţu are 12 ani, ambele eleve fiind pregătite la Cercul de muzică uşoară vocală şi instrumentală de la Palatul Copiilor, coordonat de prof. Alin Bulboacă. Prima cântă de la 5 ani, cea de-a doua de la 7 ani, Diana căntă la pian, Daria la chitară, şi ambele au reuşit să să impresioneze juriul de la toate concursurile la care au participat. În tandem, fiecare la categoria ei de vârstă, numai în acesat an au reuşit să obţină premii râvnite de mulţi alţi copii de vârsta lor. Diana Ursulescu a câştigat Trofeul categoriei 8-9 ani, iar Daria Creţu a obţinut Premiul I la categoria 10-11 ani la Festivalul de muzică uşoară pentru copii şi tineret “Lukz kids” de la Roman, din luna aprilie, ambele au obţinut locul I la Festivalul Concurs de Muzicã pentru Copii si Adolescenti ,,GALA STAR MELODZ” Bucureşti, din luna februarie. Tot anul acesta, la Brasov, Diana Ursulescu si Daria Cretu au participat la cea de-a II-a editie a festivalului „Kronstadt Master Fest”. Vasluiencele au cucerit ăi aici juriul: Diana Ursulescu a obţinut Trofeul categoriei la secţiunea cu piesa în limba romanã, trofeul categoriei la secţiunea Beatles, premiul I la secţiunea piesã în limba strãinã şi diplomã de excelenţã la secţiunea poezie. Nici Daria Creţu nu a fost mai prejos, aceastã reuşind sã obtinã nu mai puţin de trei trofee, la trei secţiuni diferite: piesã în limba romanã, la secţiunea cu piesã în limba internaţionalã şi la categoria etno-pop.

Nedespărţite la concursurile de muzică, cele două fetiţe au rezultate excelente la la şcoală, amele terminând anul şcolar cu rezultate excepţionale, dar şi cu diploma de merit pentru rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare de matematică şi română.

La Mamaia, Diana va interpreta melodia “După noapte vine zi”, din repertoriul Angelei Similiea, iar Daria va interpreta melodia Andei Urziceanu, “ Dor de viaţă”.

“La Mamaia îmi doresc să fac o impresie bună şi să fiu mulţumită de mine. Nu contează premiul, contează faptul că am ajuns pe scena acestui important festival naţional. Ştiu că aici vin cei mai buni copii din toată ţara, copiii foarte bine pregătiţi, cu care nu ne-am mai întălnit în alte concursuri. Nu am emoţii şi ştiu că totul va fi foarte bine”, ne spune Diana, care, deşi are doar 9 ani, ştie ce îşi doreşte să facă cînd va fi mare: “Vreau să fiu cântăreaţă şi actriţă”, ne spune ea.

Daria este fericită că poate participa, pentru că, după preselecţiile din aprilie, a avut grave probleme medicale ăi era pe punctual de a renunţa, deşi participarea la un festival de o asemenea anvergură era unul dintre cele mai mari visuri ale ei. “Este o onoare pentru mine şi sunt onorată să urc numele Vasluiului pe scena Festivalului de la Mamaia. Dacă voi lua sau nu un premiu, contează mai puţin. Important este că am ajuns până aici, mai ales ca am avut probleme medicale care m-au împiedicau să cânt mai bine de o lună. Am crezut chiar că voi fi nevoită să renunţ, dar acum e bine”, ne mărturiseşte Daria, un copil ambiţios care, fie iarnă sau vară, vine din comuna Ştefan cel Mare pentru lecţiile de canto, visând să ajungă un bun medic cardiolog care, din când în când, să urce şi pe scenă. (Mihaela Zărnescu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.