(galerie foto) Ziua veteranilor de război, marcată de Consiliul Județean Vaslui

Cu sprijinul primarilor din teritoriu, Consiliul Județean Vaslui a reușit să fie alături de veteranii de război din județ. Aceștia au fost mesagerii președintelui CJ, Dumitru Buzatu, care a ținut să le ofere simbolic câte un dar, însoțit de prețuirea pentru moștenirea lăsată românilor, prin sacrificii și acte de eroism, numită România!
”Fiecare dintre ei merită întreaga noastră prețuire! Ei reprezintă, pentru noi toți, modele de urmat! Datoria noastră e să învățăm tânăra generație să-și iubească bunicii și străbunicii, care ne oferă șansa să fim contemporani cu trecutul. Respect tuturor veteranilor de război!”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

De Ziua Veteranilor de Război suntem alături de cei aproape 260 de veterani și văduve de război din județ, pe care ne bucurăm că îi avem în viață.
Într-un an mai deosebit, cu pandemie de coronavirus și măsuri restrictive impuse de ordonanțele militare, președintele CJ, Dumitru Buzatu, sprijinit de primarii vasluieni, s-a aflat în mijlocul veteranilor, pentru a marca cei 75 de ani trecuți de la sfârșitul celui De-al Doilea Război Mondial.
Eroii acelor vremuri și modele pentru generațiile actuale, președintele CJ Vaslui a ținut să le înmâneze cadouri și diplome aniversare, mulțumindu-le, totodată, pentru sacrificiul făcut, apărând cu vărsare de sânge independența și libertatea tuturor românilor.

”În județul Vaslui există o permanentă relație între Asociația Veteranilor de Război, condusă de colonel (rtr) Vasile Avram, și veteranii și văduvele veteranilor de război, iar dorința tuturor este ca toți venerabilii veterani și familiile lor să traverseze cu bine starea de urgență și să ne reîntâlnim sănătoși pentru a marca o nouă zi a Veteranilor de Război”, a spus președintele CJ, Dumitru Buzatu.
De altfel, veteranii vizitați au rămas impresionați că autoritățile județene nu i-au uitat și că, printr-un simplu gest, au ținut să îi felicite pentru sacrificiile făcute în a doua mare conflagrație mondială.