Vasluienii, români de top!
Despre vasluieni s-au spus multe! Astăzi, 1 decembrie, de Ziua României, vă prezentăm o sinteză a celor mai buni vasluieni, vasluieni despre care ziarul nostru a scris, vasluieni care ne fac mândri zi de zi, mândri că suntem români și…vasluieni!
Vom începe cu Cătălin Șerban, un vasluian sadea, plecat peste Ocean. Nu a uitat o clipă de România, țara pe care o iubește ca pe propria mamă. Întreaga sa poveste o găsiți în articolele ce urmează:
Cătălin Şerban, omul care îi învaţă pe copii să transforme visele în realitate (english version)
În iulie, vin americanii la Vaslui
Academia de fotbal pentru juniori iProSkills a ajuns la Vaslui
Au îmbrăcat un pom, ca să încălzească un om
Calculatoare din SUA, pentru copiii de la Centrul de Zi
Alexandra Nechita, artist plastic şi sculptor – cunoscută ca “micuţa Picasso”, s-a născut la 27 august 1985, la Vaslui. A început să deseneze la vârsta de doi ani, iar la şapte ani deja picta pe pânză, în ulei şi acrilic. Plecată din ţară când avea mai puţin de doi ani, s-a stabilit, împreună cu părinţii, în SUA. Prima ei expoziţie a fost “one-woman show” şi a avut loc într-o sală special amenajată a Bibliotecii Municipale din Los Angeles, când avea opt ani.
Tablourile unei vasluience, regăsite în sute de muzee din lume
22 de vasluieni au fost nominalizaţi la “Oamenii Timpului” 2016
22 de vasluieni au fost nominalizaţi la “Oamenii Timpului” 2016
Un minister câștigă un profesionist! Alexandru Andrei, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Acesta este cercetător științific senior în cadrul Academiei Române.
Vasluianul Alexandru Andrei, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării!
Vasluianca de la NASA! Când știi ce vrei, universul nu are limite. Ca să îl cucerești îți trebuie doar încredere, curaj și multă muncă . Mădălina Tudorache, șefa de promoție a generației de absolvenți de liceu 2016 din Vaslui, este un exemplu elocvent în acest sens. Proaspăt absolventă a departamentul de fizică pură a Imperial College London, o facultate de top, la nivel mondial în domeniul fizicii, Mădălina a fost admisă recent ca doctorand la prestigioasa Universitate Oxford, din Marea Britanie, unde visează să se specializeze în cosmologie/astrofizică. Primii pași în domeniul cercetării i-a făcut însă încă de anul trecut, când a fost cooptată într-un proiect de fizică spațială, coordonat de NASA ( National Aeronautics and Space Administration -n.r.), la care lucrează și în prezent.
Vasluianca Mădălina Tudorache, admisă ca doctorand la Oxford
Mădălina Andreea Beldie este șef de promoție Medicină – linia de predare în limba română la Facultatea de Medicina din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” din Iași. Visul de a deveni medic a pornit încă din perioada liceului. „Îmi este greu să identific exact de unde a pornit dorința mea de a studia Medicina, dar cel mai probabil, pasiunea pentru științe pe care am avut-o dintotdeauna, a jucat un rol important. Când eram la liceu, am luat decizia să dau admiterea la UMF Iași pentru că am considerat că ar fi oportunitatea cea mai potrivită să îmbin materiile favorite de atunci, chimia și biologia“
Elita UMF: O bârlădeancă, șefa de promoție la Facultatea de Medicină!
O vasluiancă la conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție! Secţia pentru judecători a CSM a validat-o, la 18 iulie 2019, pe judecătoarea Corina Corbu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Vasluianca Corina Corbu, noul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Marian Olteanu este angajat la Teatrul Mic din București, însă a devenit cunoscut în spațiul public imediat ce a început să joace în diverse seriale și proiecte de televiziune românești. Recent, Marian Olteanu a apărut în serialul „Sacrificiul”, difuzat de către Antena 1, și urmează să joace un nou rol principal în serialul „Clanul” de la PRO TV.
Vasluianul Marian Olteanu îl va interpreta pe Sorin în serialul „Sacrificiul”
Actorul Marian Olteanu: “eu sunt din Vaslui! Am avut așa-numita „depresie a emigrantului”.
Proaspăt admisă, în fruntea listei, la Universitatea Natională de Artă Teatrală si Cinematografică (UNATC) „Ion Luca Caragiale” Bucureşti, dar şi la New York University, la cinci facultăti de top din Marea Britanie, dar şi la Academia de Studii Economice Bucureşti, secţia engleză, vasluianca Victoria Ecaterina Moraru îşi doreşte nu numai o carieră strălucită ca actor de film, ci şi să reprezinte cu cinste oraşul oraşul în care a crescut. Absolventă a profilului matematică-informatică, din cadrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, dar pasionată de teatru de când era la grădiniţă, tânăra cu alură de manechin, a ales “matematica sufletului”. “M-am convins că asta este ceea ce vreau să fac în viaţă, când am participat la proiectul “Scrie despre tine”, iniţiat de CJCPCT Vaslui şi coordonat de actorii Sorin Poamă şi Vera Ion. Atunci mi-am dat seama că asta mă stimulează foarte mult din punct de vedere intelectual şi că nu există un al domeniu care ar putea să o facă mai mult”, îşi justifică Victoria alegerea.
Admisă la universităţi “de top” din lume, Victoria Ecaterina Moraru a ales teatrul
Vasluianul Rareș Ionel Trufea, tânărul care a făcut senzație cu talentul său muzical la „Românii au talent”
Golden Buzz pentru vasluianul Rareș Trufea, la Românii au talent! ”Nu pot să cred! Sunt în al nouălea cer!”
Luca Mastacan are doar 12 ani și este originar din Bârlad. Nu este la primul concurs televizat, în 2018 participând la show-ul “Next Star”. Mai mult, Luca are în portofoliu zeci de premii muzicale, câștigate la concursuri naționale.
VIDEO Piele de găină! Bârlădeanul Luca Mastacan i-a uimit pe jurați cu interpretarea sa
Medalii de aur, aduse la Vaslui!
Nicoleta Amariței are 44 de ani, este originară din Vaslui iar în prezent locuiește împreună cu familia la Piombino, o localitate cu peste 30.000 de locuitori, situată în provincia Livorno din Toscana. Este de 13 ani în Italia, perioadă în care a lucrat onest și s-a integrat perfect. Acum a fost invitată să candideze pentru un post în consiliul local al orașului, intrând în lupta electorală pe Lista Civică Ferrari.
O vasluiancă candidează pentru consiliul local în provincia Toscana
O româncuţă cum alta nu-i: Raluca Radu, din Vaslui
O româncuţă cum alta nu-i: Raluca Radu, din Vaslui
Vasluianca Raluca Radu, finalistă la Vedeta populară
Teodora Panainte activează în Orchestra Rapsodia Vasluiului, condusă de Cristian Nastase, este absolventă Facultății de Jurnalism și, în prezent, masterandă la Filosofie și Management Cultural. Are numeroase piese și melodii, este îndragită și iși poartă cu mândrie eticheta de „vasluiancă”.
Scriitorul şi “anonimul din Vaslui care n-a violat, ci a salvat”
Scriitorul şi “anonimul din Vaslui care n-a violat, ci a salvat”
Vasluianca Alexandra Ionaşcu, câştigătoare a unui concurs de fotografie organizat de Asociația Italienilor din România
Vasluianca Diana Irimia, pe scena Next Star
Vasluianca Mirela Lavric, premiată de Federația Româna de Atletism
Trei vasluience, premiate la Festivalului Internațional de Muzică ”Volare”
Alexandrina Dăriescu – vedetă la 7 ani!
Vasluianca Delia Andreea Gandore, câștigătoare a Marelui Trofeu al Festivalului Național ”Cântec drag din plai străbun”
Lecțiile oferite de Angela Irimia au emoționat o lume întreagă. Românca sare în ajutorul tuturor celor aflați în nevoie și înțelege mai bine decât oricine sentimentul neputinței, cunoscând din copilărie neajunsurile. „Sărăcia te învață multe.”
Angela, românca din Vaslui care a devenit erou în Italia
Gina Bădescu (Mihai) este prima romăncă care încearcă să escaladeze cel mai înalt vârf al lumii. Medic anestezist de profesie, stabilită de ani buni în SUA, Gina Bădescu s-a născut și a copilărit în Vaslui, are încă rude aici, dar ”un om extraordinar, pe care mi-ar place să-l revăd, este profesoara mea de română, de la Școala nr. 5, Bărândușă Dobrița” Pe munți a început să urce doar din 2015, dar, ne-a mărturisit ea, ”întodeauna am încercat să depășesc limitele”. Și, până acum, a reușit întodeauna! Pentru că dincolo de performanța pe care încearcă să o obțină, Gina, fragilă în aparență, este un model de ambiție și perseverență și o dovadă vie că atunci când îndrăznești să visezi și lupți pentru visele tale, acestea se îndeplinesc.
Gina Bădescu, prima româncă care încearcă să cucerească Everestul, s-a născut la Vaslui
Noul lider al guvernului regional din Catalonia (Generalitat de Catalunya), Carles Puigdemont, este căsătorit cu o româncă, Marcela Topor, jurnalistă la ziarul de limbă engleză ‘Catalonia Today’, informează cotidianul spaniol ‘La Vanguardia’
O româncă din Vaslui a ajuns prima-doamnă a Cataloniei
Din Vaslui, la Casa Albă
Din Vaslui, la Casa Albă
Ministrul Culturii : ”Muzee mai frumoase ca la Bârlad mai rar găsești!”
Ministrul Culturii : ”Muzee mai frumoase ca la Bârlad mai rar găsești!”
ISU Vaslui are doi campioni mondiali la Taekwon-do
Polițistul vasluian Ionuț Pânzaru, vicecampion la judo
Sportivii CS Liga de Est Vaslui au pus monopol pe premiile Campionatului Naţional de Taekwon-do ITF
Pompier bârlădean triplu medaliat cu aur
Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, două vasluience, au adus aurul pentru România la canotaj
Trei vasluieni, ași la Taekwon-do
12 vasluieni, în lotul naţional de Taekwon-do ITF
Politiștii IPJ Vaslui, Petronel Huzum şi Ionuţ Sebastian Pânzaru, câștigători la Unifight 2016
Mi-am dorit să apară orașul Vaslui pe coperta cărții mele și mă bucur când văd că oamenii mă întreabă cum de este o carte apărută la Vaslui.”
Declaraţia de dragoste a vasluiencei Mihaela Coşescu: „Te iubesc, orice culoare ai avea!”
Personalitate marcantă a medicinei românești, născut la Vaslui
Cine-și mai amintește de Cireșarii? Părintele celebrului roman, născut la Vaslui acum 94 de ani
Personalități vasluiene marcante: scriitorul Anton Holban, născut la Huși
Personalități marcante din Vaslui: Medicul Nicolae Gh. Lupu
20 de ani de la moartea vasluianului Valentin Silvestru, personalitate marcantă a vieții teatrale
La Mulți Ani, Constantin Codrescu. Actorul vasluian împlinește 85 de ani
Joi, 16 iunie, academicianul Viorel Barbu, născut la 14 iunie 1941, la Deleni, județul Vaslui. a fost ales președintele Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituţia care va decide dacă Ponta, Oprea şi Tobă au plagiat. Viorel Barbu, a avut o poziţie hotărâtă în anul 2012, prin care a taxat, ca membru în CNADCU, teza de doctorat a lui Victor Ponta, ca fiind un plagiat.
Vasluian celebru, numit şef al forului care decide plagiatele în doctorate
Considerat ca cel care, prin debutul său în poezie, a pus, în 2016, Vasluiul pe harta poeziei româneşti, Cornelius Drăgan a inceput anul 2017 cu un nou succes: Premiul I la secţiunea “poeţi consacraţi”, a celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Concurs de literatură “Alexandru Macedonski”, pentru volumul “Muşcătura fluturelui japonez”.
Patru premii naţionale pentru scriitorul vasluian Cornelius Drăgan