Vanbet o comite din nou! A pus pe piață ouă infestate cu Salmonella!

După ce acum un an, cel mai mare producător de ouă din zona Moldovei, SC Vanbet SRL, condusă de medicul veterinar Fănel Bogoș, a pus pe piață ouă cu un conținut ridicat de Fipronil (un  insecticid interzis în cazul animalelor destinate consumului uman/sau subproduselor provenite de la acestea), acum, un mare lanț de supermarket-uri anunță că ouale provenite de la Vanbet sunt infestate cu SALMONELLA!
“Stimati clienți, PENNY vă informează cu privire la rechemarea și returnarea produsului „ OUă 30 M “. București, România, 20 iunie 2020.
SC VANBET S.R.L recheamă preventiv produsul „ OUă 30 M “cu termenul de valabilitate 05.07.2020, LOT 160, marca de sănătate: RO EPC 53 CE, vândut de către PENNY | REWE România. În urma unei analize, a fost detectată Salmonella. Aceasta poate provoca afecțiuni grave digestive.
Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenul de valabilitate menționat mai sus, sunt rugați să țină cont de retragere și să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, PENNY REWE România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele PENNY.
Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul „OU| 30 M “cu termenul de valabilitate 05.07.2020, LOT 160, marca de sănătate: RO EPC 53 CE.
Alte produse vândute de PENNY  REWE România, inclusiv alte tipuri de ouă, nu sunt afectate de această rechemare.
PENNY  REWE Romania îşi cere scuze pentru incovenientele create. Pentru mai multe informații, ne puteți contacta telefonic la 0800.110.111 (Luni ‐ Sâmbătă 08:00 ‐ 21:00) sau pe adresa de mail contact@penny.ro”, se arată în comunicatul companiei.

Majoritatea oamenilor infectaţi cu acestă bacterie au simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la infectare. Starea de rău durează între 4 şi 7 zile şi majoritatea pacienţilor se vindecă fără tratament, potrivit Centers for Disease Control and Prevention.

Există însă şi cazuri în care pacienţii trebuie internaţi în spital. La aceşti pacienţi infecţia cu Salmonella se poate extinde de la intestine în sânge şi apoi către alte organe. În aceste cazuri bolnavul poate muri dacă nu este tratat rapid cu antibiotice.

În anul 2019, firmei Vanbet i s-au confiscat peste 3 milioane de ouă după ce autoritățile statului au descoperit urme de fipronil, o substanță toxică folosită pentru deparazitarea păsărilor. Fipronilul este un  insecticid interzis în cazul animalelor destinate consumului uman.