Vălenar beat turtă, show cu poliția rutieră în miez de noapte

În noaptea de 06/07 februarie, ora 01:50, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, a unui autovehicul înmatriculat în județul Iași, care se deplasa pe sensul de mers Moara Grecilor spre Centrul Civic Vaslui.

Conducătorul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 20 de ani, din Moara Domnească, comuna Văleni, județul Vaslui, nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea, spre strada Decebal, fiind urmărit de către polițiști. Aici, bărbatul de 20 de ani a pierdut controlul autovehiculului și a lovit mai multe autoturisme staționate regulamentar, pe sensul său de mers.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma acestui eveniment rutier, au fost avariate 6 autoturisme,  rezultând vătămarea corporală atât a conducătorului auto, cât și a pasagerului, o persoană în vârstă de 15 ani. Ambele persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde conducătorul auto a refuzat să fie examinat de medicul de gardă. Nicio persoană nu a rămas internată.

În cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335, alineat 1 și art. 336, alineat 1, ambele din Codul Penal.