Senatorii și-au mărit pensiile

Senatorii au adoptat, în plenul de luni, o propunere legislativă prin care durata exercitării funcțiilor de demnitate publică se consideră vechime în muncă și este  luată în considerare la calcularea pensiei.
“Durata exercitării funcțiilor de demnitate publică alese și numite și cele asimilate funcțiilor de demnitate publică constituie vechime în muncă și în specialitate și se ia în calcul la promovare și la acordarea tuturor drepturilor bănești rezultate din aceasta, inclusiv la calcularea și la recalcularea pensiei”, se arată într-un amendament al comisiilor raportoare din Senat și aprobat de plen.
Comisia pentru învățământ și cea pentru muncă din Senat au arătat că acest amendament precizând că au avut în vedere “echivalarea ca vechime în specialitate și în muncă pentru toate persoanele care dețin funcții de demnitate publică numite și alese”.
Pe lângă vechimea în muncă se va avea calcula și cea în specialitate. Acestea se au în vedere “inclusiv la calcularea și recalcularea pensiei”, potrivit proiectului de lege.
(Sursa: Amos News)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.