Sărbătoarea de Sf. Parascheva scoate poliția pe străzi

Polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, vor acționa la sfârșitul săptămânii pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră pe principalele artere din județ.

 Peste 60 de polițiști vor acționa, în perioada 13-15.10.2017, pe raza județului Vaslui pentru siguranța traficului rutier. În acestă perioadă se preconizează că principalele artere de circulație din județ vor fi tranzitate de un număr însemnat de vehicule, care se vor deplasa către și dinspre municipiul Iași, în pelerinaj la Moaștele Sf. Parascheva.

Acțiunea vizează impunerea unui climat de ordine și siguranță publică și are ca obiectiv reducerea riscului rutier.

Politiștii recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.