Profanatorii de morminte din Șuletea, au fost prinși

Poliţiştii efectuează cercetări față de trei persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.

 La data de 05 februarie, ora 11:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șuletea au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Șuletea, județul Vaslui, despre faptul că, în cimitirul localității Șuletea, au fost distruse 42 de cruci din marmură, fier și lemn.

În urma cercetărilor efectuate de către echipa operativă din cadrul Secției nr. 5 de Poliție Rurală Murgeni, au fost identificați trei bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 31 de ani, doi dintre aceștia fiind locuitori fără forme legale în comuna Șuletea, bănuiți de distrugerea crucilor respective. Prejudiciul estimat în cauză este de 15.000 lei.

Prinderea profanatorilor a fost anunțată și de primarul comunei Șulețea, Ciprian Tamaș, printr-o postare pe o rețea de socializare: „Poliția Locală Șuletea este mereu la datorie! Indiciile polițiștilor noștri locali au fost suficiente pentru a-i reține pe profanatorii de morminte! Acum au fost reținuți de ajutorul șefului de post al comunei Șuletea, Adrian Rotaru și duși la Secția Poliției Murgeni! 
Personajele care ne-au făcut comuna de rușine sunt Dranga Gheorghiță, 31 de ani, Dranga Andrei, 17 ani și Grecianu Ionuț, 31 de ani!
Mulțumesc Poliției Locale Șuletea și Poliției Murgeni! În memoria celor dragi plecați la cele veșnice, să-și facă treaba până la capăt!” 

În continuare se efectuează cercetări față de cele trei persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 383, alineatul 2, din Codul Penal.