Poliția Vaslui: Controale de amploare în centre comerciale, piețe și pe terase

În weekend , peste 175 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivel județean, , pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19.

În activitățile desfășurate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Vaslui, au fost angrenați polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) , reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP), angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), reprezentanți ai Autorității Rutiere Române (ARR), dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele. În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 291 de societăți comerciale, fiind identificat un număr de 7 astfel de societăți care nu au respectat măsurile prevăzute de Legea 55 din 2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată, au fost verificate/legitimate peste 430 de persoane și controlate peste 195 de vehicule.

Au fost constatate 168 de abateri și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 110.000 de lei, 32 de sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.