O carte pe zi: ”Copil bogat, copil isteț”, de Robert T. Kiyosaki
”Vestea bună este că n-ai nevoie de prea mulţi bani ca să schimbi felul în care gândeşti. De fapt, poţi s-o faci chiar gratis. Vestea proastă e că, uneori, e foarte greu să schimbi gândurile acelea din străfunduri pe care ţi le-au vârât în cap generaţii după generaţii sau pe care le-ai învăţat de la prieteni, de la colegii de muncă sau de la şcoală. Şi totuşi, se poate.”
”Dimensiunea succesului tău este măsurată de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de felul cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes.”
”Calificările academice sunt importante și la fel este și educația financiară. Sunt amandouă importante, dar școala uită de una dintre ele.”
”Locul de muncă nu te va face bogat în majoritatea cazurilor
”În viață facem alegeri și fiecare alegere are o consecință. Dacă nu îți place consecința caută o altă alegere cu o nouă consecință”
”Învață-i pe copii tăi să supraviețuiască și să prospere financiar pe cont propriu, să gestioneze finanțele, să nu fie prinși în datorii și să nu aibă nevoie de un job.”
”Copiii au stiluri de învățare diferite, iar părinții trebuie să înțeleagă stilul de învățare al copiilor săi pentru a-i ajuta să se formeze astfel încât să-și construiască un plan de succes în viață”
”Părinții trebuie să completeze lacunele educaționale ale școlii și să-i ajute pe copii să-și găsească stilul corect de învățare, să construiască un plan de viață în jurul acestuia”
”Încercarea de a forța un copil într-un stil de învățare ce nu i se potrivește duce la frustrare și la rezultate necorespunzătoare.”
Cartea face parte din seria ”Tată bogat”, un bestseller internațional. Traduse în 50 de limbi și disponibile în 100 de țări, cărțile lui Kiyosaki s-au vândut în peste 27 de milioane de exemplare peste tot în lume și au dominat listele de vânzări. Cartea lui Kiyosaki aduce numeroase argumente în favoarea importanței preocupării pentru o educație financiară timpurie a copiilor, dar vine și cu o perspectivă foarte interesantă asupra modului în care trebuie realizată aceasta. Niște răspunsuri și îndrumări foarte potrivite le vor găsi și părinții ai căror copii nu manifestă o înclinație specială pentru școală sau pentru anumite materii. Vor înțelege în primul rând faptul că a încerca să impui copilului ceva ce nu îi place și spre care nu are nicio aplicare nu doar că nu este foarte potrivit, dar poate duce în timp spre frustrare și obținerea de rezultate chiar mai slabe decât le poate în mod normal la materia respectivă.
Însă ceea ce este mai important este că veți găsi multe idei bune. Idei cu aplicabilitate practică, idei care vă vor ajuta, până la urmă, în educația copilului dumneavoastră. Așa că, dacă sunteți părinți și preocupați de educația copilului într-o epocă nouă, pe care poate chiar și noi o înțelegem destul de puțin, însă în care copiii vor crește, cartea ”Copil bogat, copil isteț” vă este adresată!
Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.
Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene.