Mită de 300 lei, refuzată de un polițist rutier

În data de 19 iunie, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vaslui, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce oferea unui poliţist suma de 300 lei, cu scopul ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

În fapt, un agent de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat. Întrucât conducătorul auto prezenta halenă de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de 0,58 mg/l, motiv pentru care a fost condus la Serviciul de Medicină Legală Vaslui pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

După recoltarea primei probe, în drum spre sediul poliţiei, bărbatul a încercat în repetate rânduri să-i ofere agentului de poliţie rutieră sume de bani pentru a nu-i întocmi dosar penal. Deşi a fost refuzat de poliţist, acesta a aruncat pe bancheta autospecialei suma de 300 lei, pentru a-l determina pe acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, moment în care agentul de poliţie a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Vaslui.

Persoana în cauză a fost condusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.