Incendiu la o fermă în comuna Ciocani. Au ars 17 bovine

Pompierii din Bârlad au intervenit în cursul nopţii de miercuri spre joi la un incendiu puternic izbucnit la o fermă de animale din localitatea Crâng, comuna Ciocani, valoarea pagubelor înregistrate fiind de aproximativ 160.000 lei, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu.

Potrivit acestuia, Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit la faţa locului cu patru autospeciale de stingere cu apă şi echipaje specializate. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la un grajd în care erau 18 bovine din rasa Holstein, existând riscul ca focul să se extindă la un saivan de ovine şi la un depozit în care se aflau peste 30 tone furaje.

“Au ars un grajd animale în suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi, 17 bovine, un aparat de muls, o masă, două paturi şi diverse textile. Au fost salvate 200 ovine, un grajd, o bovină, 50 caprine, două utilaje agricole şi cele aproximativ 30 tone furaje. Valoarea estimată a bunurilor distruse sau degradate este de aproximativ 160.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de 130.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a unei sobe faţă de materialele combustibile aflate în apropiere.