(GALERIE FOTO) 1 decembrie, la Vaslui

Ziua Naţională a României, sărbătoare de suflet a naţiunii române a fost transformată şi de oficialităţile Vasluiului într-o mare sărbătoare. Acestea au ţinut ca fiecare locuitor al municipiului reşedinţă de judeţ să simtă această zi ca un moment deosebit din an. Nu au lipsit din programul manifestărilor discursurile înălţătoare, dar nici depunerile de coroane, parada militară şi muzica românească.

Oficialităţile judeţului, şefii serviciilor descentralizate, reprezentanţi ai unor structuri neguvernamentale şi cei ai partidelor politice, s-au întâlnit joi, 1 Decembrie, în Centrul Civic pentru a marca Ziua Naţională a României într-un cadru festiv, alături de vasluieni.

Întălnirea a debutat cu intonarea Imnului României, după care un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă. Vasile Pavăl, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean, Isabel Bogdan, prefectul judeţului şi subprefectul Mircea Gologan, au vorbit despre însemnătatea actului istoric al Unirii şi le-au urat vasluienilor la mulţi ani.

“Mergeţi acasă şi le vorbiţi copiilor despre visul aceastui popor, care avea să se împlinească la Alba Iulia, creşteţi copii în spiritul dragostei de ţară, al dragostei şi respectului pentru acest pământ şi pentru oamenii de aici” le-a spus Vasile Pavăl celor câteva sute de vasluieni aflaţi în centrul oraşului.

“Această zi este o încununare a ideiii de unitate a românilor, idee care a rămas încă un deziderat şi o misiune ce revine generaţiilor viitoare, aceea de unire a tuturor românilor”, a spus şi Dumitru Buzatu. “Azi Românii au motive să fie încrezători, pentru că România se află pe drumul cel bun, iar aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire vom trăi într-o Românie puternică, într-un stat consolidat, cu oameni care duc un trai decent. Până atunci, să ne amintim că trebuie să punem interesul naţional mai presus de interesele personale şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a avea o Românie aşa cum ne-o dorim”, a spus prefectul Isabel Bogdan.

Discursurile oficialităţilor au fost urmate de depuneri de coroane şi un ceremonial militar, totul sub ochi a peste 400 de vasluieni care au venit pentru a fi alături de reprezentanţii lor în această zi de sărbătoare.

Începând cu ora 13.00, în centrul oraşului au răsunat acorduri de voie bună oferite cu generozitate de Ansamblrile “Codrenii”, de la Târzii, “Mugurel” Vaslui, “Hora Vasluiului” şi “Rapsodia Vasluiului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.