Experiență valoroasă dobândită în Grecia de cadre didactice ale Grădiniței nr. 3 Vaslui

În perioada 19-23 februarie, șapte cadre didactice ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr.3 Vaslui au fost prezente la Glyfada, în Grecia, unde au participat la cursul de formare  ”EESTEAM – Educatie timpurie STEAM – Inovatii pedagogice pentru STEM, STEAM, STREAM, învățare diferențiată”, curs din cadrul programului Erasmus+ în Grecia,

Principalele obiective urmărite în cadrul cursului au ținut de formarea competențelor și utilizarea strategiilor adecvate pentru dezvoltarea educației STEAM, promovarea cooperării transnaționale și creșterea vizibilității grădiniței în mediul online.

”Cursul a fost o oportunitate binevenită atât de învățare, cât și de împărtășire a experiențelor.Ca orice element nou ce apare în viața noastră și această mobilitate a creat pentru noi, pe de o parte o stare de neliniște și nerăbdare iar pe de altă parte, provocari care  ne-au ajutat să creștem profesional, cultural și personal. Faptul că acest curs a fost organizat în aşa manieră încât informaţia ştiinţifică să vină treptat ne-a permis să identificăm resurse pentru aprofundare şi exerciţiu, atât exerciţiu dirijat în timpul sesiunilor de formare cât și liber, în timpul explorărilor noastre, pentru a realiza temele zilnice propuse de către formator. Cursul a fost o oportunitate binevenită atât de învățare, cât și de împărtășire a experiențelor la nivel de grădinițe, din medii europene diferite.”, a precizat prof. Cristina Lefter, directorul Grădiniței cu PP nr. 3 Vaslui.