“Cometa diavolului”, de trei ori mai mare decât Everestul, va fi vizibilă de pe Pământ în această săptămână

O cometă mai mare decât Muntele Everest ar putea fi vizibilă pe cer în următoarele săptămâni. Un eveniment rar, întrucât 12P/Pons-Brooks, așa cum o numesc cercetătorii, își încheie orbita o dată la 71,3 ani. Iar anul acesta, ar trebui să se apropie cel mai mult de Soare pe 21 aprilie, relatează Le Figaro. Ultima dată a fost văzut în 1954 și își va face o nouă apariție în 2095.

Acest corp de culoare verde se distinge prin mărimea nucleului său, care are un diametru de aproximativ 30 km. Prin urmare, cometa este de peste 3,5 ori mai mare decât Muntele Everest, care măsoară 8.848 de metri, potrivit dicționarului Larousse.

De asemenea, este supranumită „cometa diavolului” din cauza celor două coarne care îi formează coada. De fapt, aceste coarne sunt formate de fisurile care se produc în nucleul său, din care ies erup erupții de gaz și gheață. Aceste erupții sunt responsabile de formarea cozii. Aceste caracteristici plasează cometa în categoria cometelor „criovulcanice”. O astfel de erupție a avut loc anul trecut, ceea ce a făcut ca steaua să devină de o sută de ori mai strălucitoare.

One thought on ““Cometa diavolului”, de trei ori mai mare decât Everestul, va fi vizibilă de pe Pământ în această săptămână

Comentariile sunt închise.