CHEFIRUL (din lapte), cel mai bun probiotic și anti-tumoral

Cuvantul kefir se spune ca ar fi originar din cuvantul turc “keif” care inseamna “sa te simţi bine”. Kefirul este o cultura vie, o simbioza complexa formata din mai bine de 30 de microflore, intr-o combinatie de bacterii si drojdii (ciuperci) benefice in amestec cu proteine, lipide si zaharuri. In plus, kefirul mai contine multe vitamine (B1, B2, B6, B7, B9, B12, K, A si D), minerale (calciu, fosfor, magneziu), amino-acizi si enzime. Triptofan, unul dintre amino acizii esentiali care abunda in kefir, este bine cunoscut pentru efectul sau calmant asupra sistemului nervos. 

Ciuperca de chefir (de lapte) are culoarea alba, cu aspect de muguri de conopidă care se dezlipesc şi se separă singuri. Daca aceasta ciuperca se pune la fermentat in lapte proaspat, nefiert, la temperatura camerei, dupa 8-12 ore se obtine o bautura cu proprietati deosebite asupra sănătăţii şilongevităţii, datorita componentelor sale antibiotice, antifungice, antioxidante, anticancerigene, bacteriostatice, antitumorale şi antimutagenice. Datorita fermentarii lactozei, aceasta bautura este acrisoară, carbogazoasă si usor alcoolică (1%), cu o consistentă asemănătoare iaurtului diluat, fiind considerat un probiotic de calitate.
    În mod obisnuit, se foloseste laptele de vacă, capră sau de oaie, cel mai bun fiind de capra. Pe lângă acestea, granulele de chefir fac să fermenteze si înlocuitori ai laptelui, cum ar fi laptele făcut din soia, orez sau cocos, precum si alte lichide dulci cum ar fi: zeama de fructe sau apa de cocos. Totusi, granulele încetează să crească dacă lichidul nu contine toti factorii de crestere necesari bacteriilor. Ciuperca nu are voie sa intre in contact cu metalul. Trebuie utilizate ustensile din sticla, portelan, plastic sau lemn.
În timp ce unele persoane preferă să bea chefirul simplu, multi îl consideră prea acru si preferă să adauge fructe,miere, sirop de artar sau alte arome (vanilie, nectar de agave). Vara puteti să-l amestecati si cu fructe înghetate (banane, căpsuni, afine sau altele) cu ajutorul unui mixer. Chefirul este usor acid, dar dupa ce este consumat devine generator alcalin.
Beneficiile consumului de chefir:
– inhiba dezvoltarea bacteriilor Salmonella, Escherichia coli,Helicobacter pylori si a ciupercii Candida Albicans
– combate colita si crampele stomacale, ajuta la mentinerea unei digestii sanatoase
– regleaza activitatea intestinala, ajuta la curatarea coonului si la mentinerea unei flore intestinale bune
– stimuleaza sistemul imunitar, creste longevitatea
– aduce in organism un aport de substante nutritive, enzime si vitamine, fermenti naturali si micro-organisme benefice care ajuta organismul si il intaresc
– ajuta in curele de slabire, daca este urmata si o dieta corespunzatoare, saraca in grasimi animale, insotita de exercitii fizice regulate
– are efect usor laxativ, dar totodata ajuta la formarea scaunului
– imbunatateste circulatia sanguina si calitatea sangelui
– vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul depus pe vasele sanguine
– ajuta ficatul si pancreasul, colecistul si splina; dizolva tesuturile bolnave si inlesneste eliminarea lor
– curata canalele prin care circula fierea si dizolva in timp calculii biliari
– vindeca stomacul, intestinele, duodenul si inchide ulceratiile
– ajuta rinichii si uretrele
– recomandat femeilor insarcinate
– ciuperca produce singura antibiotice, vindecand astfel zonele inflamate din organism
– regleaza tensiunea arteriala, hipertensiunea
– utila în insomnii, nevroze şi alte afecţiuni a sistemului nervos
– mulţi specialişti recomandă kefirul în dieta bolnavilor de SIDA si cancer
– impiedica si franeaza producerea metastazelor
– impiedica imbatranirea prematura
– ajuta in depresii si in starile de oboseala a organismului
– normalizeaza definitiv procesele metabolice din organismul uman.
– ajuta in bolile alergice si in tratarea bolilor inflamatorii, infecţii cronice de tip herpes
– eficienta si in bolile de plamani (tuberculoza, bronsita, astm, pneumonie)
– curata organismul de toxine: elimina rezidurile metabolice, colesterolul, sarurile metalelor grele
– in tratamentul diabetului, normalizeaza glicemia
– extern, se foloseste pentru hidratarea pielii; este util si pentru piele grasa. Sursa-vitalitatesiprotectie.ro