Ce mai votează consilierii judeţeni…

Miercuri, 23 noiembrie, consilierii judeţeni s-au reunit pentru a vota cea de-a XI-a rectificare bugetară a judeţului pe acest an,  repartizarea, pe comune a sumelor necesare pentru copiii cu cerinţe speciale integraţi în învăţământul de masă,  costul mediu lunar pentru îngrijirea persoanelor cu handicap instituţionalizate şi modificarea statului de funcţii a personalului din cadrul instituţiilor subordonate.

Rectificarea nu aduce suplimentări substanţiale de buget.Practic, am procedat la o “periere” a veniturilor şi cheltuielilor instituţiilor subordonate, după  primele 10 luni a anului. De exemplu, la Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, a solicitat diminuarea bugetului cu 74.000 lei, bani prevăzuţi iniţial pentru angajarea de personal, care nu au fost cheltuiţi. Facem astfel o “primenire”, pe baze reale, a bugetului alocat lor la începutul acestui an. Fondurile suplimentate sau redistribuite vor asigura condiţiile financiare pentru derularea în condiţii optime a activităţilor şi instituţiilor ce se finanţează din bugetul judeţului Vaslui. Cea mai importantă suplimentare bugetară, de peste 5.400.000 lei, este direcţionată către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, din această sumă, peste 4.900.00 lei fiind destinată plăţii drepturilor pe care trebuie să le primească persoanele cu handicap”, a precizat  Ciprian Trifan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, cel care a şi prezidat şedinţa de miercuri.

CJ Trifan Isabel GologanPe lângă acestea, consilierii au fost de acord cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici  ai unor investiţii considerate necesare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Este vorba de consolidarea Dispensarului TBC, mai exact reorganizarea spaţiilor existente, executarea de tavane false şi înlocuirea tâmplăriei de lemn, o investiţie evaluată la 887.968 lei şi realizarea unei scări exterioare de evacuare în caz de  incendiu şi refacerea  faţadelor Pavilionului TBC, investiţie estimată la o valoare de 566.674 lei.

În vederea realizării proiectului “Reabilitare şi modernizare de drum strategic judeţean Bârlad-Laza-Codăieşti”, consilierii au considerat necesară preluarea de către Consiliul Judeţean a unor imobile din administraţia locală a comunelor Băcani, Laza şi Alexandru Vlahuţă, în cea judeţeană, procedura fiind obligatorie pentru obţinerea finanţării proiectului.

La finalul şedinţei, prefectul Isabel Bogdan şi subprefectul Mircea Gologan, le-au mulţumit consilierilor pentru disponibilitatea de a le pune sala la dispoziţie pentru depozitarea buletinelor de vot de la alegerile din 11 decembrie şi i-au invitat la manifestările organizate pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.