Campania de colectare a electronicelor vechi ajunge și la Vaslui

Pe 2 octombrie 2017, ‘Orașe Curate’, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, ia startul, simultan, în Iași și Vaslui. Campania va încuraja locuitorii să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la punctele de colectare locale.

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu autoritățile și companiile de salubritate locale, continuă campania ‘Orașe Curate’. După trecerea prin Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru, Rădăuți, Timișoara, Ploiești și Cluj-Napoca, în perioada 2 — 20 octombrie 2017, locuitorii din alte două orașe din România — Iași și Vaslui, vor fi informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din cele două orașe care va preda un deșeu de minim 10 kg cumulate la punctele de colectare locale, va primi un premiu instant.

Programul de funcționare al punctelor de colectare și amplasarea acestora sunt disponibile pe www.ecotic.ro.
Campaniile din Iași și Vaslui continuă, în anul 2017, programul național ‘Orașe Curate’, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Campanii realizate cu sprijinul Ministerului Mediului.

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.