Bărbat rătăcit în ceaţă, găsit după nouă ore

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Cozmeşti, care s-a rătăcit în cursul serii de joi, a fost căutat mai bine de nouă ore de pompieri, jandarmi şi poliţişti. A fost găsit abia în jurul orei 03.00,   în apropierea unei păduri, pe raza comunei Gârceni.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, bărbatul a anunţat joi seara, la ora 18.00, la numărul de urgenţă 112 faptul că s-a rătăcit, dar le-a oferit salvatorilor date inexacte, motiv pentru care căutarea s-a desfăşurat cu dificultate.

“Mai multe echipaje de pompieri, jandarmi şi poliţişti au căutat o persoană rătăcită în zona comunei Cozmeşti. Bărbatul în vârstă de 31 ani anunţase prin numărul unic de urgenţă 112 că s-a rătăcit şi că bănuieşte că s-ar afla pe undeva prin zona Fâstâci, Cozmeşti. Echipa de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui şi grupa operativă constituită la nivelul ISU Vaslui au început căutările în zona indicată de persoana rătăcită, dar din cauza ceţii dense şi a informaţiilor contradictorii oferite de aceasta, acţiunea a fost mult îngreunată. În sprijinul pompierilor vasluieni au sosit şapte jandarmi, patru poliţişti şi angajaţi ai Romsilva. După aproximativ nouă ore de căutare, persoană rătăcită a fost găsită în apropiere de pădure, pe raza comunei Gârceni. Bărbatul se adăpostise sub un copac, iar în momentul în care a fost găsit, era speriat şi suferea de frig”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Bărbatului i s-au acordat îngrijiri medicale, a fost dus să se încălzească, iar ulterior a fost transportat spre locuinţa sa din satul Fâstâci, comuna Cozmeşti.