Asociația Empatic, alături de refugiații din Ucraina

Tabara de refugiați de la Husi. Vântul bate cu putere, în câteva minute suntem înghețati bocnă. Alături de mine, voluntarii noștri: Vlad Gheţu , Ana Obreja, Pecheanu Valerica Daniela , Dumitru Buzatu. Am dus convertoare electrice, pentru încălzit, prelungitoate, baxuri cu apă, cafea, ceai, ciocolată instant, zahar, etc.

În tabără sunt cazate câteva familii de refugiați, cu copii. Se așteaptă alte autocare. Majoritatea refugiaților stau pentru puțin timp în tabără. Doar pentru a se odihni și a se liniști puțin. Primesc mâncare caldă, provizii pentru drum si pleacă mai departe. Șeful ISU ne spune că ar fi mare nevoie de niste măsuțe…

Printre voluntarii noștri îl avem , ca de obicei pe Dumitru Buzatu. Pentru ca in zona vămii se pare ca exista o problemă cu un generator care nu merge si cu toaletele, mergem sa vedem care e situatia acolo… Generatorul huruie, voluntarii îngheață la tarabele cu fructe si ceaiuri așteptând refugiați. Exista si o toaletă, în incinta stației PECO dar, evident, necesitățile sunt mai mari. Se dau câteva telefoane și, cu sprijinul președintelui Consiliului Judetean sunt achiziționate trei toalete ecologice care mâine vor ajunge la Albița…Nouă ne rămâne doar să vedem dacă putem găsi măsutele de care este nevoie.”

Postarea de pe rețelele social media aparține Asociației Empatic, unul dintre cele mai active ONG-uri din Vaslui. Donația din tabăra de refugiați de la Huși nu este singura acțiune în care voluntarii asociației s-au implicat, cu câteva zile în urmă aceștia deplasându-se la Mânăstirea Moreni, acolo unde, pentru refugiații ucrainieni cazați, au dus alimente, produse de igienă , pături, încălțăminte și haine groase.

”Mulțumim tuturor celor care au fost și sunt alături de noi, celor fără de care nu am putea să aducem speranță, acolo unde există doar deznădejde”, au mai precizat reprezentanții Asociației.