Anul acesta, Topul Judeţean al Firmelor, organizat de CCIA Vaslui, s-a desfășurat online

Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui a organizat, joi, cea de-a XXVII-a ediţie a Topului Judeţean al Firmelor, evenimentul fiind desfăşurat online, din cauza situaţiei sanitare.

Potrivit reprezentanţilor CCIA Vaslui, clasamentul a fost realizat pe baza activităţii economice din anul 2019, pe primele zece locuri din top fiind clasate 1.269 de firme, dintre care 10 mari, 44 mijlocii, 278 mici şi 937 de microîntreprinderi.

“Statistica arată că din 6.670 bilanţuri depuse de societăţile comerciale, înmatriculate în judeţul Vaslui, aferente anului 2019, 6.045 au avut o cifră de afaceri diferită de zero, iar 2.546 au îndeplinit criteriile de admitere în clasament. 1.269 firme s-au clasat pe locurile 1-10 ale topului. În 2019 au fost cu 6,40% mai multe firme active decât în anul 2018. Acestea au cumulat o cifră de afaceri de aproximativ 1,07 miliarde euro, însemnând o creştere în 2019 de 12% faţă de anul 2018. Topul şi cifrele care stau la baza acestui clasament arată şi alte informaţii relevante pentru comunitatea judeţului şi anume, cele 1.269 de firme din top 10 reprezintă doar 21% din numărul total de societăţi comerciale active înmatriculate în judeţ, dar cumulează peste trei sferturi din totalul cifrei de afaceri şi peste două treimi din numărul de salariaţi din Vaslui”, a declarat preşedintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin.

Organizatorii topului au subliniat că un număr de 22 de societăţi comerciale vasluiene s-au clasat pe locul întâi şi în Topul Naţional al Firmelor, în timp ce 66 de agenţi economici din judeţ au fost pe locurile II-X în clasamentul organizat la nivel naţional.

Pe lângă premiile oferite pentru activitatea economică a firmelor din top, au fost acordate plachete aniversare unor companii care au avut o prezenţă constantă în Topul Naţional al Firmelor sau în Topul Exportatorilor. De asemenea, au fost acordate distincţii unor personalităţi din lumea artistică, unor elevi vasluieni care au câştigat premii şi medalii la concursuri naţionale şi unor reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din Republica Moldova care s-au distins prin activitate şi longevitate în sistemul cameral din ţara vecină.