Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Recomandări ale Poliţiei Rutiere pentru conducătorii auto - Ziarul de Vaslui

Recomandări ale Poliţiei Rutiere pentru conducătorii auto

Având în vedere atenţionarea meteorologică cod galben de vreme rea (ninsori moderate cantitativ şi local viscolite) emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 10 ianuarie, ora 21.00 – 11 ianuarie, ora 21.00, poliţia rutieră avertizează conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea  sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea  vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

Poliţia Română atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător!

  •           Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localități, acolo unde puteți găsi adăpost!
  •           Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!       Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!
  •           Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă.
  •           În condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile.
  •           Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!
  •           Pentru a nu risca să rămâneţi înzăpeziţi, vă sfătuim să nu părăsiţi localităţile de domiciliu, iar dacă sunteţi surprinşi în trafic, întrerupeţi călătoria şi adăpostiţi-vă în cea mai apropiată localitate.
  •           Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.