Psihologul Ionel Brătianu va fi cercetat în stare de libertate

 Psihologul Ionel Brătianu va fi cercetat în stare de libertate. Ele este bănuit că , în calitate de psiholog a întocmit un raport de expertiză psihologică victimei unui viol, în scopul de a îngreuna cercetările în dosarul penal întocmit în cauză. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a doi bărbați, Cristian Butnaru, în vârstă de 24 ani și Marian Ghintuială, de 49 ani, ambii din municipiul Bârlad. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv tentativă la infracțiunea de viol și complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

Faptele au fost săvârșite în luna mai 2015, în apartamentul aparținând lui Marian Ghintuială, din municipiul Bârlad, iar victima este o minoră în vârstă de 17 ani. În aceeași cauză s-a extins urmărirea penală față Ionel Brătianu, de 37 ani, din municipiul Bârlad, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, constând în aceea că în calitate de psiholog a întocmit un raport de expertiză psihologică victimei, în scopul de a îngreuna cercetările în dosarul penal întocmit în cauză.
În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au dispus reținerea celor trei persoane, acestea fiind prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă. Împotriva lui  Cristian Butnaru, autorul violului,, instanța a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile, pentru  Marian Ghinuială a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, iar pentru Ionel Brătianu s-a dispus cercetarea în stare de libertate. (Sursa foto: Bârlad Online)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.