Poliția în alertă la alegerile de duminică

Aproape 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral. Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestor misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Peste 70 de poliţişti, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă. De asemenea, dintre cele 525 secţii de votare constituite la nivelul judeţului Vaslui, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 221 de secţii. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi asigură 90 de secţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui 90 de secţii, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui 114 secţii, iar alte structuri M.A.I. 10 secţii.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 57 de poliţişti, constituiţi în 22 de echipe operative.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 45 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă o va impune. De asemenea, şi la nivelul celorlalte structuri ale M.A.I. din judeţ au fost constituite rezerve de intervenţie care sunt pregătite să intervină în situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.