Platforma Impreună, cea mai mare platformă civică din România, se alătură Coaliţiei pentru Familie

Peste 1.000 de organizaţii şi intelectuali din toate colţurile ţării s-au reunit în Platforma civică „Împreună”, lansată oficial în Bucureşti pe 15 septembrie, având ca obiectiv susținerea referendumului pentru modificarea Constituţiei, în sensul stabilirii definiției căsătoriei ca fiind între un bărbat și o femeie.

În acest fel, Platforma „Impreună” devine a treia mare forţă civică care, alături de Comitetul Naţional de Iniţiativă, publicat în Monitorul Oficial şi de Coaliţia pentru Familie, se alătură acestui demers democratic, fără precedent în România.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului național de inițiativă cetățenească, avocat Ana Corina Săcrieru a subliniat că politicienii „nu pot desconsidera dorința românilor de definire în Constituție a instituției căsătoriei”.

„Clasa politică românească trebuie să înțeleagă că nu poate desconsidera dorința milioanelor de români care își doresc definirea și în Constituție a instituției căsătoriei. Avem o definiție în Codul civil care spune că avem căsătorie între un bărbat și o femeie. Milioane de români au semnat ca această definiție să fie menționată și în Constituție. Singurul lucru care se impune este organizarea acestui referendum pentru ca toată lumea să vină și să voteze potrivit  conștiinței”, a adăugat Săcrieru.

Președintele Comitetului național de inițiativă cetățenească, Mihai Gheorghiu, a menționat că multe dintre organizații sunt mici, dar apără „valorile ființei românești”.

„Toți acești oameni s-au strâns împreună pentru a spune DA referendumului pentru modificarea art. 48 alin. 1 din Constituție. E încă un semnal înaintea votului decisiv că societatea românească dorește acest referendum și dorește această modificare Constituțională, dorește ca normalitatea să fie regula societății noastre și a sistemului juridic și constituțional”, a spus Gheorghiu.

Prima declarație a platformei Împreună cere  Parlamentului să nu mai tergiverseze organizarea referedumului pentru revizuirea Constituției:

„Respingem categoric încercarea clasei politice românești de tergiversare, atât a punerii pe ordinea de zi a Camerei Senatului spre adoptare a proiectului de lege privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituția României, cât și a organizării propriu-zise a referendumului.

Solicităm membrilor Senatului să pună imediat pe ordinea de zi proiectul de lege sus-menționat. În acest sens, prezenta Declarație este înaintată Senatului sub calificarea cererii imperative a societății civile, adresată membrilor Senatului cu acest obiect de a pune imediat pe ordinea de zi a proiectului de lege privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituția României.

Solicităm clasei politice românești și tuturor instituțiilor publice constituționale să procedeze de urgență la organizarea referendumului solicitat de cele 3 milioane de români. În caz contrar – respectiv în ipoteza neorganizării referendumului ori în ipoteza tergiversării lui de o asemenea manieră încât data la care s-ar putea organiza să fie una total nepotrivită raportat la calendarul activităților societății (respectiv lunile decembrie – februarie) noi, societatea civilă, vom considera aceasta o sfidare a voinței juridice a poporului român.

Solicităm instituțiilor publice abilitate să determine sistarea campaniei de defăimare publică a românilor care au semnat ori care susțin inițiativa civică ce face obiectul prezentei Declarații, tocmai pentru asigurarea climatului legal și democratic pentru finalizarea acestui demers de către factorii instituționali prevăzuți de lege.

Respingem, totodată, orice încercare de politizare sau de confiscare politică a inițiativei cetățenești a celor 3 milioane de cetățeni români”, se arată în Declarația de la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.