Incendiu în Bârlad, la un atelier de prelucrare lumânări

Sâmbătă,  la orele  16.57, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre producerea unui incendiu la o magazie de pe strada Alexandru Vlahuță, din municipiul Bârlad.

La faţa locului au ajuns două autospeciale, dintre  care una de lucru cu apă şi spumă şi una pentru asigurarea rezervei de apă,  cu opt subofițeri. În momentul sosirii la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta, cu flacără deschisă,  în interiorul unui atelier de prelucrare lumânări,  cu risc de propagare la întreaga construcție.Pompierii au acționat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea bunurilor din interiorul atelierului, printre care şi o butelie.

Flăcările au distrus o maşină de executat lumânări, circa o sută  baxuri de lumânări, două mese de lucru, un dulap, două scaune şi două ferestre. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, reuşindu-se limitarea propagării acestuia către alt atelier de producere a tâmplărie din PVC. În urma verificărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit produs la un cablu electric deteriorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.