Dr. Nelu Tătaru, ales Preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL. Deputatul Daniel Olteanu, contestă alegerea.

Dr. Nelu Tătaru a fost ales, sâmbătă, președinte al organizației județene PNL Vaslui, după ce a primit 324 de voturi, la alegerile organizate în cadrul Conferința Organizației Județene a PNL. JÎn cursa pentru șefia organizației s-a aflat și deputatul Daniel Olteanu, care a obținut nouă voturi, în timp ce alte cinci au fost nule. După alegeri, Daniel Olteanu a emis un comunicat de presă, în cadrul căruia contestă modul în care au fost organizate alegerile şi, în consecinţă, rezultatul lor.

“Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Îi asigur de sprijinul meu și de faptul că vor găsi permanent în mine un partener de dialog. În ultimul timp, în filiala vasluiană a partidului au fost anumite tensiuni, au existat nemulțumiri în rândul unor membri, dar acum este momentul să lăsăm totul în urmă și să acționăm ca o echipă. Alegerile generale de anul trecut nu au fost cele mai bune pentru liberali. Trebuie să ne mobilizăm, să aducem lucrurile pe făgașul normal și să reașezăm PNL acolo unde îi este locul”, a declarat președintele PNL Vaslui.

Nelu Tătaru a fost senator de Vaslui în perioada 2012 — 2016, fiind ales pe listele USL. În 2016 a candidat pentru un nou mandat la Senat de pe prima poziție pe lista PNL, însă nu a reușit să ajungă în Parlament. Tătaru a preluat, în luna octombrie a anului trecut conducerea interimară a PNL Vaslui, după ce liderul filialei, senatorul Dan Marian, a demisionat din funcție, fiind pus sub control judiciar, într-un dosar de corupție care vizează o serie de ilegalități cu terenuri.

Rezultatul alegerilor l-a nemulţumit profund pe cel de-al doilea candidat, Daniel Olteanu, care, printr+un comunicat de presă, contestă modul în care au fost organizate alegerile.

“Modalitatea de organizare a acestei conferințe s-a dovedit a fi o încercare premeditată de a deturna alegerile interne din traseul pe care l-ar fi asigurat o competiție liberă, fiind o confirmare a abuzurilor care au debutat cu ocazia Conferinței Municipale a PNL Bârlad.

Piedici, încălcări cu bună-știință de legi, regulamente și norme statutare, lipsă de respect față de membrii cu drepturi egale ai acestui partid, nenumărate încercări de dezbinare și, mai presus de toate, o campanie plină de ură la adresa mea și a tuturor celor care sunt lângă mine și care își doresc un PNL puternic, echilibrat și stabil la Vaslui — acestea au fost caracteristicile ultimei perioade. În această situație, mă întreb: unde e normalitatea?

În organizația municipală Bârlad, sute de membri nu au fost lăsați să își exprime intenția de vot, prin manifestări abuzive; practic, nu li s-au încasat cotizațiile necesare dreptului de vot. Sunt 200 de membri în organizația Bârlad care au fost nevoiți să achite cotizații și de câte trei ori, prin virament bancar, prin mandat poștal și pe bază de borderou. Rezultatul a fost alegerea unui președinte cu doar 80 de voturi, într-un municipiu în care PNL încă deține, scriptic, funcția de primar și jumătate din funcțiile de consilier local.

Convocatorul pentru alegerile din organizația Bârlad a fost întocmit în mod abuziv, de președintele interimar, prin obstrucționarea celor 200 de membri în exercitarea dreptului de vot, ceea ce m-a determinat să formulez contestație în fața Curții de Arbitraj a PNL, solicitând drept de vot pentru toți membrii organizației.

Întrucât o pronunțare nu a fost dată până în prezent, mă văd nevoit să fiu alături de majoritatea organizațiilor din PNL Vaslui și să contest această Conferință Județeană”, se arată în comunicatul semnat de deputatul Daniel Olteanu

One thought on “Dr. Nelu Tătaru, ales Preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL. Deputatul Daniel Olteanu, contestă alegerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.