Călătorie în lumea tradițiilor, simbolurilor și legendelor de Paște, la Biblioteca Județeană

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, o parte din activitățile organizate la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” vaslui au fost destinate promovării tradițiilor, simolurilor, legendelor și povestirilor legate de  cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Mântuitorului.

Astfel, atelierul de lectură pentru copii a avut ca temă ”Simboluri și legende de Paște”. Activitatea a fost coordonată de bibliotecara Lăcrămioara Costache,de la Sala de împrumut la domiciliu pentru copii, care i-a purtat pe cei mici în lumea cărților  legate de această sărbătoare. Activitatea a fost dublată de expoziția tematică ”Lumina Învierii”, realizată cu documente din colecțiile Sălii de împrumut la domiciliu pentru copii.

Adulții nu au fost nici ei ignorați,  fiind invitați la expoziția cu documente din colecțiile Sălii de lectură carte și periodice,  ”Miracolul Învierii”

Tot cu respect pentru tradiții, dar de această data pentru arta cusutului și a broderiei, bibliotecarele de la Serviciul metodic al instituției au inițiat  recent o ”Biblioșezătoare”.  În această săptămână, mâinile îndemânatece ale  copiilor au brodat cu fire colorate ouă încondeiate și iepurași de Paște, s-a cântat, s-au jucat jocuri și s-au învățat cântece, proverbe și zicători.

În paralel, în această perioadă atât de încărcată spiritual, bibliotecarele îndemânatice de la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui s-au întâlnit și au realizat Icoane pe sticlă, sub directa îndrumare a colegei  Dorina Chiriac.  Și chiar dacă lucrările finale nu au fost perfecte, valoarea lor a fost dată de atenția, implicarea și dragostea cu care au fost realizate.

Probabil nu e greu de remarcat că activitatea Bibliotecii Județene nu se rezumă doar la împrumut de carte și, potrivit reprezentanților Bibliotecii, activitățile tematice vor continua și după Sărbătorile Pascale, copiii fiind invitați să participle atăt la activitățile menționate cât și la Atelierul de pictură, la Atelierul Muzical sau la Clubul Curioșilor