ANI mai taxează doi incompatibili: primarul comunei Voinești și viceprimarul comunei Ivănești

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a zece aleși locali. Printre aceștia se numără și Aurelian Miler, primarul  comunei Voinești, precum și Gheorghe Stroi, viceprimarul în cadrul Primăriei comunei Ivănești

MILER AURELIAN — Primar al comunei Voinești, jud. Vaslui, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iunie 2012 — iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de administrație al Scolii gimnaziale nr. 1 Voinești, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

STROI GHEORGHE — Viceprimar în cadrul Primăriei comunei Ivănești, jud. Vaslui, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 25 iunie 2012 întrucât deține simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al ‘Stroi Gheorghe Întreprindere Individuală’.

De asemenea, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 29 august 2012 — 30 iunie 2014 întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de administrație al Școlii gimnaziale ‘Ionel Miron’ Ivănești.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ‘Funcția de viceprimar (…) este incompatibilă cu (…) funcția de (…) administrator (…) la societățile comerciale (…); calitatea de comerciant persoană fizică’.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…)’.

‘Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’., se arată intr-un comunat de presă al ANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.